Националният селекционер Лотар Матеус изнесе 50-минутна лекция на българските треньори, които в момента карат курсове за ПРО лиценз. В групата бе и наставникът на ЦСКА Милен Радуканов. Колегата му от "Левски" Георги Иванов по обясними причини получи почивка от днешните занятия в треньорската школа, тъй като тази вечер има мач със Славия. От 20:00 часа на "Герена" "сините" приемат "белите" в последния двубой от програмата на първия кръг на "А" група.

Групата български специалисти се появиха като истински отбор в хотел "Хилтън", където се проведе лекцията. Всички бяха облечени еднакво с бели фланелки на известна марка спортна екипировка. На пръв поглед отборът на българските треньори изглеждаше като Славия в бяло и черно.

Точно в 16 часа Лотар Матеус заедно със своя помощник Илия Груев влезе в залата, която бе определена за лекцията на треньорите, пише "Гонг". Българските специалисти ще посетят и тренировка на националния тим като част от подготовката им за получаване на ПРО лиценз.

Освен Милен Радуканов от действащите треньори в "А" група на курсовете бяха още наставникът на Лудогорец Ивайло Петев и треньорът на Калиакра Адалберт Зафиров.