Националният селекционер Лотар Матеус събра избраниците си на лагер преди контролата с Беларус. Проверката в Минск е в сряда от 20:00 часа и ще бъде предавана директно по "Евроспорт 2 България" за абонатите на "Булсатком".

На сбора в хотел "Хилтън" не пристигнаха халфът на руския Терек Благой Георгиев и защитникът на холандския ПСВ Айндховен Станислав Манолев. Двамата вчера имаха мачове с клубните си тимове и се очаква по-късно днес да се присъединят към държавната гарнитура.

Както по-рано стана ясно, за мача с Беларус от първоначално обявената група от 25 футболисти отпаднаха контузените Йордан Милиев, Румен Трифонов и Николай Михайлов. Последните двама обаче пристигнаха в базата на националите и обядваха с отбора. Извън състава останаха още Димитър Макриев, Владимир Гаджев и Александър Тонев. Последният ще играе утре за младежите в контролата с Румъния в Ловеч.

Лотар Матеус ще изведе избраниците си на тренировка от 18:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Полетът на "трикольорите" за Минск е утре в 10 часа. /БЛИЦ