Хаосът около телевизионното излъчване на мачовете от новия сезон продължава със страшна сила и скандалът се заплита още повече. БЛИЦ разбра, че преговорите между Валентин Михов, който е представител на БФС и клубовете, и двете телевизии, кандидатки да дават двубоите, днес временно са стопирани. Причина за това са малкото пари, които дават БНТ и ТВ7 - двете телевизии, които заявиха, че ще излъчват двубоите. Държавната телевизия е приготвила 1,8 милиона лева, отпуснати от правителството. ТВ7 също разполага с известна сума. Сборът обаче е далеч от 6-те милиона лева, които Вальо Михов е гарантирал на клубовете.

Бившият шеф на ПФЛ и ръководството на БФС се опитали да принудят Нова телевизия да извади пари, за да се включи в общото разпределяне и излъчване на двубоите. Медията обаче получила правото на трети избор при даването на мачовете.

“БНТ и ТВ7 взимат например срещите на ЦСКА и “Левски”. За нас какво остава? Направете си сами извод, че нямаме сметка да се включваме в тази сделка с над 1 милион лева и да излъчваме безмислени мачове. Освен това ще има блокирани часове, което удря върху нас, няма да излъчваме Висшата лига. Казаха ни, че ако не искаме да има "заключен пояс", да извадим парите и да предаваме мачове от "А" група. Ние не се съгласихме”, заяви източник от Нова ТВ пред БЛИЦ.

Именно отказът на медията и липсата на нейните средства поставят прът в колата при преговорите. Част от клубовете категорично са отказали да направят компромис и да си разпределят по-малко от обещаните 6 милиона лева при положение, че останат само БНТ и ТВ7, които да излъчват двубоите. Разговорите ще продължат и в сряда, като се очаква да бъде направен компромис и от двете страни и все пак мачове по телевизията да има./БЛИЦ