ЦСКА се очаква да продаде звездата си Спас Делев до края на трансферния прозорец, научи БЛИЦ. В канцелариите на "червените" всеки момент трябва да пристигне оферта от клуб, който се пази в тайна. Преди това обаче ЦСКА ще осъществи най-сензационния трансфер в историята на българския футбол.

Както е известно, "армейците" трябва да дадат 50% от сумата по продажбата на Делев на бившия му клуб Пирин - или по-точно на гробокопача на "орлетата" Емил Наков.

За да прецака кюстендилеца, ръководството на ЦСКА ще направи следното: Продава Спас на Академик срещу 10 000 евро, което значи, че в джоба на Наков ще отидат едва 5 бона, след това "студентите" го преотстъпват нападателя на чуждестранния отбор, чието име се пази в тайна. Академик няма да има право да продаде таланта от село Ключ и поради тази причина ще го прати под наем в новия му отбор до 31 декември. При отварянето на януарския трансферен прозорец въпросният чуждестранният клуб ще му откупи правата от "студентите". Цялата сума обаче ще влезе в касата на ЦСКА.

Както е известно, Академик се превърна в сателит на ЦСКА. Шеф на клуба е Първан Първанов-Перо, който е приближен до босовете на "червените" Димитър Борисов и Иво Иванов. Освен това треньор на тима от Западната "Б" група е Сашо Борисов, а в отбора играят няколко юноши на ЦСКА.