Миньор (Перник) и Нефтохимик (Бургас) изиграха крайно съмнителна контрола в Трявна, завършила 4:4.

Любопитното беше, че "шейховете" повеждаха в резултата на четири пъти, а "жълто-черните" все изравняваха. Проверка на БЛИЦ установи, че залози за контролата на живо приемаше един от водещите световни букмейкъри.

Още до 30-ата минута резултатът бе 2:1 за Нефтохимик. Първо защитникът Тодор Стоев откри за "шейховете", след като надскочи отбраната на съперника при центриране на Костов от ъглов удар, а съмостоятелен пробив на Том завърши с изравнителен гол в 24-ата. Три минути по-късно Стойко Сакалиев изведе добре Цветомир Матев и отново тимът от Бургас поведе. Малко преди почивката Миньор изравни за 2:2 чрез Иван Михов.

Голеадата продължи и през второто полувреме. Бързоногият Петър Колев в 68-aта минута реализира за 3:2 за Нефтохимик след подаване на Стамен Ангелов, но "жълто-черните" отново изравниха. Росен Благоев фаулира в наказателното поле Окечукво и нападателят Костадин Аджов превърна дузпата в попадение за 3:3.

Шест минути преди изтичането на редовното време Благоев се възползва от не добре изчистена топка от страна на футболистите на Миньор и с глава я довкара за 4:3, с което за четвърти път бургазлии поведоха в двубоя. Елитният отбор обаче не се предаде и така в предпоследната минута на мача Йорданов вкара за 4:4 след точен шут от границата на пеналта. В заключителните секунди Аджов можеше да донесе победата на своя тим, но изстрелът му се отби от гредата.

След срещата и двата отбора се прибират съответно в Перник и Бургас, като утре Миньор ще се представи официално пред своите привърженици с мач срещу "Ботев" (Козлодуй).