Манчестър Юнайтед и Ливърпул направиха 1:1 на "Олд Трафорд" в дербито от 21-ия кръг на Висшата лига. Двата тима предложиха изключително здрав сблъсък, който обаче не излъчи победител. 

Джеймс Милнър изведе гостите напред в резултата през първото полувреме от дузпа, но минути преди края на мача Златан Ибрахимович изравни и спаси "дяволите" от загуба, която щеше да е първа за тима във всички турнири от 3 ноември.

Началните минути на срещата бяха сравнително равностойни. Играчите на двата тима действаха предпазливо и избягваха излишни рискове.

Първата интересна ситуация за гол дойде в 19-ата минута, когато Мхитарян изведе много добре Погба. Французинът се справи Миньоле и стреля, но топката мина встрани от вратата.

Така се стигна до 26-ата минута, когато гостите получиха право да изпълнят дузпа. При центриране от корнер Пол Погба игра изключително некоординирано в собственото наказателно поле и удари с две ръце топката. Джеймс Милнър се нагърби с изпълнението на 11-метровия наказателен удар и не сгреши.

Последва пропуск на Златан Ибрахимович, който стреля от пряк свободен удар, но стражът на Ливърпул бе на висота и улови. Малко преди края на първата част Мхитарян можеше също да изравни, но и той не съумя да преодолее Миньоле. 

След почивката ситуацията на терена се промени и головите положения пред двете врати зачестиха. Първо Ориги от гостите шутира силно, но топката се отби в тялото на Фил Джоунс и излезе в корнер. Малко по-късно Мхитарян проби по дясното крило и се опита да намери Марсиал с успореден на голлинията пас. Френският нападател опита да засече с пета, но не уцели топката и пропиля добрата възможност. 

Юнайтед наложи натиск в търсене на изравнителен гол, а Ливърпул започна да разчита на контраатаки, някои от които водеха до опасни ситуации пред Де Хеа. По-активните действия на домакините дадоха резултат в 84-ата минута, когато Ибрахимович изравни. Шведът засече с глава центриране на Валенсия и прати топката във вратата на Миньоле, оформяйки крайното 1:1.

След този мач Ливърпул е 3-и с актив от 45 точки, като тимът е на 7 пункта от лидера Челси. Юнайтед е 6-и с актив от 40.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА