Манчестър Юнайтед спечели с 2:0 гостуването си на Бърнли от 34-ия кръг на Висшата лига. Точни за успеха бяха Антони Марсиал и Уейн Рууни през първото полувреме. С прибавените три точки "червените дяволи" събраха 63 и се доближаха само на точка зад градския си съперник Манчестър Сити, който е четвърти. Дербито между Юнайтед и "гражданите" е в четвъртък на "Итихад".

Срещу Бърнли тимът на Жозе Моуриньо трябваше да се справя без тежко контузената си звезда Златан Ибрахимович. Както вече стана ясно, шведският голмайстор е аут до края на сезона. Контузен е и Маркос Рохо.

Почти през целия двубой на "Търф Моор" играчите на Манчестър Юнайтед доминираха и логично стигнаха до победата. В началните минути Рууни направи два пропуска, а в 21-ата Антони Марсиал откри резултата. Французинът напредна на скорост към вратата на Бърнли, размени подавания с Андер Ерера, който му върна отлично, след което Марсиал пусна топката покрай Хийтън - 0:1. 

Малко след това Рууни падна в наказателното поле, претендирайки за дузпа, но такава не беше отсъдена. Все пак Юнайтед успя да удвои преднината си още преди почивката. Рууни се разписа в 39-ата минута. Брейди подари топката на Пол Погба, който подаде на Марсиал в наказателното поле, Хийтън блокира удара му, но Рууни направи точна добавка от малък ъгъл - 0:2. 

За английския национал това беше 251-ия му гол за "червените дяволи" и първи негов от януари насам. На 21.01 Рууни отбеляза при равенството 1:1 със Сток Сити.

Лидерът на Юнайтед в днешната среща падна отново за дузпа в 59-ата минута, но съдията отново не уважи искането му. 

Малко преди това Погба имаше възможност да реализира, но пропусна от добра позиция. 

До края нови голове не паднаха и Манчестър Юнайтед постигна третата си поредна победа във Висшата лига. Бърнли е на 15-ото място с 36 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА