Ръководството на Манчестър Юнайтед обяви официално раздялата си с мениджъра Луис ван Гаал. Изпълнителният директор Ед Уудуърд е провел среща с холандеца и му е благодарил за всичко свършено през двете години работа на "Олд Трафорд".

„Благодаря на Луис и неговия щаб за тяхната отлична работа и спечелването на рекордната 12-а Купа на Футболната асоциация. Така той успя да спечели трофей вече в четири различни държави“, каза Уудуърд пред клубния сайт.

„През времето си тук той показа страхотен професионализъм и достойнство. Ван Гаал ни оставя с наследството, че вдъхна увереност на няколко млади играчи да покажат своите способности на най-високо равнище. Всички в клуба му пожелават само най-доброто“, добави шефът.

„Беше чест за мен да водя великолепен клуб като Манчестър Юнайтед и след като го сторих, изпълних една своя дългогодишна амбиция. Невероятно горд съм, че помогнах на отбора да спечели ФА Къп за 12-и път в своята история. Това  завинаги ще си остане едно от моите най-специални постижения. Много съм разочарован, че не успях да получа възможност да изпълня своя 3-годишен план. Вярвам, че поставих основите, които ще помогнат на този отбор да продължи напред и да постига много по-големи успехи“, обяви ван Гаал.

„Благодаря на играчите си и им пожелавам всичко най-добро през идния сезон. Беше истинско удоволствие да работя с тях и да бе особено ценно да видя как толкова много млади играчи се възползваха от шанса си, за да пробият и напреднат в първия тим. С нетърпение ще следя тяхното развитие през следващата кампания. Благодаря на собствениците и на борда на директорите за това, че ми дадоха възможността да ръководя този велик клуб. Искам също така да изкажа своята благодарност и към невероятните фенове на Юнатйед. Вие наистина се най-добрите в света. Задължен съм също както на служителите, така и на треньорския щаб, които положиха максимални усилия по време на общата ни работа“, добави още Ван Гаал.

В най-скоро време Юнайтед ще обяви и наследника на холандеца.