Бившият капитан на българския национален отбор по футбол и легенда на Астън Вила Стилиян Петров отхвърли предложената му възможност да се завърне веднага на терена като играещ треньор на аматьорския английски тим Нънийтън Таун, съобщава „Бирмингам Мейл”.

„Опитваме се да му дадем възможност да получи опит и като треньор”, потвърди преди няколко дни мениджърът на Нънийтън Таун Кевин Уилсън пред „Би Би Си”. От състезаващия се в английската Национална лига Север тим обаче явно не са успели да убедят 37-годишния българин да се ангажира като играещ треньор.

Стилиян Петров отказал предложението, тъй като искал първо да завърши школата за треньори към английската футболна асоциация (ФА).

Нънийтън Таун е 13-и във временното класиране на Национална Северна лига след 12 кръга с 13 точки. След отказа на Стилиян Петров от клуба ще се насочат към ветерана Гари Тейлър-Флечър, един от рекордьорите в английския футбол. 35-годишният нападател игра за последно в Транмиър. Той има вкарани голове на всички пет горни нива и ще се опита да го направи и в шестото ниво на английския футбол.