Манчестър Сити продължи победния си ход при Хосеп Гуардиола. "Гражданите" се наложиха с 3:1 при гостуването на Суонзи в мач от 6-ия кръг на Висшата лига, постигайки десети пореден успех за сезона във всички турнири.

В герой за "небесносините" се превърна Серхио Агуеро, който отбеляза две от попаденията за своя тим. Рахим Стърлинг добави още едно, а за "лебедите" точен беше Фернандо Йоренте.    

В началните минути домакините бяха по-дейният отбор, но въпреки това инкасираха първи гол. В 9-ата минута Бакари Саня центрира по земя към Агуеро, който се освободи технично от защитниците на Суонзи и промуши топката между краката на Фабиански.

Отговорът на "лебедите" не закъсня и в 13-ата минута те стигнаха до изравнително попадение. Сигурдсон изведе зад отбраната Фернандо Йоренте, който с мощен шут от въздуха прати топката във вратата на "гражданите".

До почивката гостите наложиха натиск в търсене на гол, но с пропуски се отличиха Кевин де Бройне, Гюндоган и Коларов. 

След паузата Манчестър Сити продължи с по-активните действия и в 64-ата минута получи правото да изпълни дузпа. Ван дер Хоорн чукна с ръка Агуеро през лицето, след като вече бе спечелил топката. Аржентинецът падна, а Нийл Суорбрик посочи бялата точка. Зад топката застана потърпевшият и с техничен удар даде преднина на своя тим. В 77-ата минута Рахим Стърлинг оформи крайния резултат с хубав удар в близкия ъгъл на Фабиански.

Манчестър Сити е лидер във временното класиране с актив от 18 точки. Суонзи е на 16-а позиция с 4 пункта.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА