Арсенал и Челси излизат днес от 19:30 часа на "Уембли" в спор за ФА Къп. Шампионите преследват първи дубъл от 2010 година насам, докато "топчиите" имат шанс да излязат еднолично на първо място по спечелени трофеи от турнира за Купата на Англия. 

В момента Арсенал и Манчестър Юнайтед имат по 12 отличия от надпреварата, а днес лондончани преследват рекордното 13-то. Тимът на Арсен Венгер изпраща разочароващ сезон, в който за първи път от 19 години "артилеристите" не съумяха да се класират за Шампионската лига, но могат да зарадват феновете си със спечелването на втория по значимост трофей в Англия. 

Венгер има шанс да извоюва за трети път ФА Къп в рамките на 4 години. Ако той стори това, ще се превърне в мениджърът с най-много спечелени купи - 7. В момента Венгер и Джордж Рамзи имат по 6 трофея от турнира.

Сблъсъкът днес е втори финал за ФА Къп между Арсенал и Челси. "Артилеристите" спечелиха през 2002 година в Кардиф с 2:0 след голове на Рей Парлър и Фреди Люнберг. 

Арсенал ще бъдe днес без контузените Касорла и Габриел, както и без наказания Кошчелни, докато шампионите са в оптимален състав и мениджърът Антонио Конте няма кадрови проблеми.

При победа на Челси днес Конте ще стане петият италиански мениджър, който печели турнира след Виали, Анчелоти, Манчини и Ди Матео.

Финалът ан "Уембли" ще бъде по-специален за Джон Тери. Както вече стана ясно, това ще бъде последният мач на защитника за Челси. 

АРСЕНАЛ - ЧЕЛСИ

Финал за ФА Къп
Лондон, стадион "Уембли"
Съдия: Антъни Тейлър
Пряко по Диема Спорт 2

Вероятни състави:

АРСЕНАЛ: Чех, Холдинг, Мертезакер, Монреал, Чембърлейн, Рамзи, Джака, Гибс, Йозил, А. Санчес, Уелбек

ЧЕЛСИ: Куртоа, Аспиликуета, Д. Луис, Кейхил, Моузес, Матич, Канте, М. Алонсо, П. Родригес, Д. Коща, Азар

Баланс (във всички турнири): 165 мача, 62 победи за Арсенал, 48 равенства, 55 победи за Челси

ОЩЕ ЗА ФА КЪП