Кладуо Раниери коментира за първи път раздялата си с Лестър. Специалистът, който изведе "лисиците" през изминали сезон до историческа титла в Англия, беше освободен вчера от мениджърския пост. Уволнението му принуди хиляди футболни хора по целия свят да го подкрепят и да изразят разочарованието си от отношението към него.

"Вчера, моята мечта на практика умря. След еуфорията от миналия сезон и спечелването на титлата просто мечтаех да остана в Лестър завинаги. За съжаление това няма как да се случи вече", обяви той, цитиран от "Скай Спортс".

"Искам да благодаря на съпругата ми Розана, както и на цялото ми семейство, за безрезервната им подкрепа, докато бях начело на този отбор. Повече от всичко искам да благодаря и на футболен клуб Лестър. Това бе една фантастична авантюра за мен. Сърдечни благодарности на всички клуба - от персонала до играчите и всеки един, който бе част от постижението през миналия сезон". 

"Най-вече съм благодарен обаче на феновете. Никой не може да ни отнеме това, което сме постигнали. То остава в историята. Това бе един вълшебен период за мен. За мен бе чест да стана шампион с този отбор".

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА