Манчестър Юнайтед разби с 4:1 на "Олд Трафорд" английския шампион Лестър в среща от 6-ия кръг на Висшата лига. Това бе първи успех за отбора на Жозе Моуриньо в първенството в последните три мача.

Голямата новина преди двубоя бе, че капитанът на тима Уейн Рууни бе оставен на пейката, а в стартовия състав попаднаха младоците Джеси Лингард и Маркъс Рашфорд, които трябваха да подпомагат единствения нападател в схемата на „червените дяволи“ Златан Ибрахимович.

"Дяволите" демонстрираха изключително силна игра през първата част, когато вкараха четири безответни гола във вратата на Цилер. Точни за манчестърци бяха Крис Смолинг (23), Хуан Мата (36), Маркъс Рашфорд (40) и Пол Погба (42). Почетното попадение за Лестър падна в 59-ата минута, когато се разписа Демарай Грей.

Домакините опитаха да упражнят натиск в началните минути, но "лисиците" бързо взеха инициативата и започнаха все по-често да поглеждат към противниковата врата. Играчите на Клаудио Раниери обаче не съумяха да материализират превъзходството си и стигнаха единствено до няколко разбърквания в наказателното поле на Юнайтед, след които не се стигна до опасности за Де Хеа.

Така се стигна до 22-ата минута, когато Манчестър Юнайтед излезе напред в резултата. Крис Смолинг беше точен с глава, засичайки центриране от корнер на Дейли Блинд. Голът подейства мотивиращо за "дяволите", които заиграха силно и буквално започнаха да мачкат английския шампион.

В 37-ата минута Хуан Мата удвои. Испанецът, за когото това беше мач под номер 150 във Висшата лига, завърши по прекрасен начин триходова акция пред вратата на Цилер. Пет минути преди края на първата част Маркъс Рашфорд реализира трети гол за "дяволите" след прекрасно заучено положение от корнер. В 42-ата минута Пол Погба засече с глава центриране от корнер и направи резултата 4:0 в полза на домакините. Това бе първи гол за французина с екипа на английския гранд

Лестър заигра по-силно през второто полувреме и в 59-ата минута стигна до попадение. Точен бе Демарай Грей, който реализира с удар от над 25 метра. Това бе първият гол за 22-годишния халф с екипа на Лестър. До края срещата се доиграваше. Манчестър контролираше играта и не позволяваше на Лестър да се приближава до вратата, пазена от Де Хеа. В крайна сметка голове на паднаха и домакините се поздравиха с категоричен успех с 4:1.

Преди изиграването на останалите мачове от кръга Юнайтед е на 3-а позиция във временното класиране с 12 точки. Лестър е 12-и със 7 пункта.


MАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЛЕСТЪР 4:1
1:0 Крис Смолинг (23), 2:0 Хуан Мата (36), 3:0 Рашфорд (40), 4:0 Погба (42), 4:1 Грей (59)

Стартовите състави: 

Резултат с изображение за manchester unitedМанчестър Юнайтед: Де Хеа, Байи, Смолинг, Валенсия, Блинд, Ерера, Погба, Лингард (Карик - 78'), Мата (Йънг - 87'), Рашфорд (Руни - 83'), Ибрахимович
Мениджър: Жозе Моуриньо

Резултат с изображение за fc leicesterЛестър:Цилер, Симпсън, Морган, Хут, Фукс, Амарти, Дринкуотър, Олбрайтън (Шлуп - 62'), Марез (Кинг - 46'), Варди (Грей - 46'), Слимани
Мениджър: Клаудио Раниери 

Съдия: Майк Дийн

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА