Ливърпул сензационно допусна домакински обрат и загуби от гостуващия Кристъл Палас с 1:2 в среща от 34-ия кръг на английската Висша лига. „Орлите” от Лондон бяха излъгали градските си съперници от Челси (2:1) на „Стамфорд Бридж” на 1 април и Арсенал (3:0) на своя „Селхърст Парк” на 10 април, а сега шокираха и „Анфийлд”.

Филипе Коутиньо (24) изведе мърсисайдци напред в резултата след страхотно изпълнение на пряк свободен удар. До този момент възпитаниците на Юрген Клоп не успяваха да намерят път към вратата на Хенеси. Малко преди почивката голмайсторът на гостите Кристиан Бентеке (42) изравни след асистенция на Йоан Кабай.

През втората част отново Бентеке (74) се разписа за пълния обрат след пас на Джейсън Пънчън и се превърна в герой за лондонския тим. Домакините опитаха всичко по силите си да стигнат поне до равенството, но така и не успяха да преодолеят отново отбраната на „орлите” и вратаря им Уейн Хенеси.

След шестия си успех в последните 8 кръга Кристъл Палас измести Лестър от 14-ата позиция със своите 38 точки, отдалечавайки се на 7 точки от зоната на изпадащите. Ливърпул остава засега трети с 66 точки, но и два мача повече от четвъртия Манчестър Сити, който има 64 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА