Огромен скандал е на път да избухне около последния мач за първенство на капитана Джон Тери с екипа на Челси при убедителната домакинска победа на шампионите срещу Съндърланд (5:1) миналата неделя, съобщава британското издание „Телеграф”.

Футболната асоциация (ФА) на Англия е започнала разследване заради смяната на 36-годишния централен защитник точно в 26-ата минута, в която Тери отстъпи мястото си на Гари Кейхил. Легендата бе изпратен с шпалир от съотборниците си пред бурните аплодисменти на феновете на „Стамфорд Бридж”.

Разследването на ФА е във връзка с направените преди мача залози за начина, по който бившият английски национал си взе сбогом с клуба от Лондон. Най-малко трима души са прибрали сериозни печалби след залог за минутата на смяната на Джон Тери, който носи №26 през цялата си кариера в Челси. Коефициентите за този залог са били 100:1.

Клубното списание на Челси пък предрича чрез публикация в социалните мрежи минутата на смяната на капитана в мача със Съндърланд. Засега няма информация, че клубът, списанието, букмейкърите или заложилите са нарушили законите, но въпреки това разследването продължава. ФА проучва дали има нарушение на правилата, че топката е изритана извън игра точно в 26-ата минута, за да бъде извършена смяната.

Според правилника за нарушение се счита предварителното уреждане на каквото и да е събитие по време на мач. Ако изваждането на топката от игра се докаже като договорено такова събитие, ще има последствия за изпадналия Съндърланд, тъй като вратарят Джордан Пикфорд изрита кълбото в тъч след призив от страна на бразилския нападател на домакините Диего Коста.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА