Българският вратар Димитър Митов отново блесна със силни изяви за Чарлтън. Роденият на 22 януари 1997 година в Монтана страж и съотборниците му в тима до 23 години спечелиха първенството при младежите в южната група на втора дивизия на Англия. Успехът дойде, след като Митов и компания надвиха с 2:1 Милуол и им предстои полуфинал срещу Хъл Сити в националния шампионат.  

В домакинската среща на стадион "Дъ Вали" родният футболист спаси редица положения и беше с голяма заслуга за крайната победа.

"Щастлив съм, че спечелих още един медал. Очакваме да ни наградят след полуфинала с Хъл Сити", сподели Митов пред БЛИЦ СПОРТ.

"Срещу Милуол се представих на много добро ниво. Първото полувреме нямах много работа, защото ние контролирахме играта, но през второто беше различно. Тогава имах повече работа, при 2:1 направих две добри спасявания", разказа българският вратар, който от 2013 година е в бившия клуб на Радостин Кишишев и Светослав Тодоров.

"Двамата са дали много за Чарлтън. Тук още ги помнят и продължават да ги уважават. Когато получавах повиквателни от Тодоров за юношеския национален отбор, от "Дъ Вали" ми пращаха поздрави за него и ме разпитваха как е", разказа още Митов.

Продуктът на Академията на Христо Стоичков в Етрополе е основен играч в състава на юношите на Чарлтън, като паралелно с мачовете при тях тренира ежедневно с първия състав на тима. Митов се надява скоро да запише официален дебют за мъжкия отбор, който е в средата на класирането в Първа лига (трета дивизия). 

"Очаквам своя шанс. Искам най-вече да съм здрав, всичко друго ще се постигне с много труд, лишения и постоянство", добави българският страж, който е поредното вратарско бижу, излязло от Чавдар (Етрополе) в Англия. Както е известно, от няколко години собственост на двукратния европейски шампион Нотингам е Димитър Евтимов. 

Припомняме, че през 2015 година Митов привлече вниманието, вкарвайки феноменален гол от 92 метра - световен рекорд. Тогава талантът наказа по фантастичен начин Ковънтри при победа на Чарлтън с 2:1.
ПЛАМЕН СЛАВОВ

Mитов с Александър Капитански - един от младите български треньори, които наскоро бяха на стаж в Чарлтън: