Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити направиха равенство 0:0 в отложен мач от 26-тия кръг на Висшата лига, който се игра в четвъртък вечерта. Маруан Фелайни получи директен червен картон заради удар с глава срещу Агуеро.

“Не съм гледал повторение на ситуацията. Говорих с Маруан, който е много разочарован. Той смята, че е получил червен картон, само защото е Маруан Фелаини. Говорих и с рефера, който заяви, че за него това е червен картон. Според мен това е наполовина червен картон и наполовина хитро изиграна ситуация от опитния аржентинец”, каза Моуриньо.

“Искахме да бъдем по-активни в предни позици и да използваме шансовете си за контраатаки. През първото полувреме контролирахме играта, но през втората част стана доста по-трудно. Съперникът започна силно второто полувреме и движеше добре топката. Обещах да не говоря за играчите, които отсъстваха, но се видя, че ни липсва малко класа в средата на терена, за да направим връзката с нападателите.

Въпреки това показахме борбеност срещу много силен съперник, който искаше да вземе победата у дома. Нямах нито един халф на пейката. Отборът е в беда. Имаме много проблеми, но въпреки това не се предадохме и демострирахме страхотен характер”, допълни португалецът.