Манчестър Сити се класира за 1/8-финалите на ФА Къп след категоричен успех с 3:0 като гост на Кристъл Палас. "Небесносините" не оставиха и за миг съмнение, че са по-класният отбор и стигнаха до победата след голове на Рахим Стърлинг (43’), Лерой Сане (71’) и Яя Туре (90+3')

Мачът на “Селхърс Парк” ще се запомни и с това, че в титулярния състав на “гражданите” се завърна капитанът Венсан Компани, който заради поредица от контузии записа няколко минути срещу Тотнъм, след като не бе играл от октомври насам. Серхио Агуеро пък бе оставен извън групата на мача.

"Гражданите" се втурнаха в атаки още от началните минути, но така и не съумяваха да намерят правилния път към вратата на Хенеси. След ранната доминация на домакините двубоят се изнерви, а острите влизания зачестиха. Това принуди главният арбитър на мача да извади в рамките на 8 минути три жълти картона - два за играчи на Сити и един за такъв на Палас.

В края на първото полувреме тимът на Хосеп Гуардиола излезе напред в резултата. Точен бе Рахим Стърлинг, който завърши по прекрасен начин контраатака на тима.

През втората част Сити продължи да бъде по-дейният отбор и логично създаваше повече опасности пред противниковата врата. Така се стигна до 71-ата минута, когато  Силва намери Льорой Сане и той прати топката в далечния ъгъл за 0:2. В добавеното време Яя Туре довърши тотално Кристъл Палас след прекрасно изпълнение от свободен удар.

ВСИЧКО ЗА ФА КЪП - ТУК