Английският шампион за миналия сезон Лестър изненадващо уволни мениджъра Клаудио Раниери ден след загубата от Севиля в Испания с 1:2 в първа среща от 1/8-финалите на Шампионската лига. 65-годишният италиански специалист изведе „лисиците” до първа титла в 133-годишната история на клуба, но през настоящата кампания отборът се представя разочароващо и е замесен в битката за оцеляване в английската Висша лига.

"Това беше най-трудното решение, което сме правили в почти 7 години, в които "Кинг Пауър" пое собствеността на Лестър. Задължени сме да поставим дългосрочните интереси на клуба над всички лични сантименталности, без значение колко силни са те", заяви вицепрезидентът на клуба Аяват Сриваданапрабха.

"Винаги ще сме му благодарни за това, което ни помогна да постигнем. Никога не сме очаквали това невероятно представяне от миналия сезон да бъде повторено този сезон. Всъщност, оцеляването в Премиършип бе първата и единствена наша цел от началото на кампанията. Но сега сме поставени пред борба да постигнем тази цел и смятаме, че промяна е необходима, за да увеличим тази възможност в последните 13 мача", допълни вицепрезидентът.

Досегашният асистент мениджър Крейг Шекспир и треньрът на втория отбор Майк Стоуел ще водят временно тима до назначаването на нов мениджър. В същото време други членове от щаба на Раниери като Паоло Бенети и кондиционният треньор Андреа Азалин също се разделиха с клуба.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА