Напълно изненадващо Лестър спечели шампионската титла в английската Висша лига този сезон, а английското издание Times разкри каква премия ще получи италианският треньор Клаудио Раниери. 64-годишният специалист има основна заслуга за трофея на „лисиците” и напълно заслужено заслужава сериозен бонус за осъществяването на една от най-големите сензации в света на футбола.

Още преди началото на сезона италианецът договорил с клубните босове премия за титла в размер на 5 милиона паунда (6,4 милиона евро), записани като клауза в договора му. Към тях Раниери добавя още по 100 000 паунда (127 000 евро) за всяка позиция, с която клубът се е отдалечил от зоната на изпадащите в края на сезона. Това означава, че общата сума достига 8,5 милиона евро и той получава като премия 4,5 пъти повече от заплатата му за година, която е 1,9 милиона евро.

„Играчите направиха една голяма грешка, тъй като нямат такава клауза в договорите си. Винаги съм си мислил, че можем да спечелим първенството. Тази година не може да бъде повторена. През следващия сезон ще се борим за място сред първите 10 в класирането. Трябва да продължаваме да израстваме и да играем добре”, сподели самият Раниери.

ВСИЧКО ЗА ЛЕСТЪР - ТУК!

  Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!