Манчестър Юнайтед и Суонзи направиха 1:1 на "Олд Трафорд" в среща от 35-ия кръг на Висшата лига. "Дяволите" поведоха в края на първото полувреме, когато Уейн Рууни се разписа от изключително спорна дузпа. През втората част Гилфи Сигурдсон оформи крайния резултат, разписвайки се от пряк свободен удар.

Срещата започна с лек натиск на гостите, които владееха повече топката в началните минути. На няколко пъти "лебедите" организира добри атаки, които обаче не бяха завършени по най-добрия начин от Сигурдсон и Йоренте. Постепенно "дяволите" се активизираха и също създадоха интересни ситуации, пропилeни от Лингард и Марсиал.

В самия край на първата част се стигна до най-спорния момент в срещата. Маркъс Рашфорд нахлу в наказателното поле на Суонзи, пусна покрай Лукаш Фабиански и се свлече на земята. Съдията Нийл Суорбрик посочи бялата точка, но от видеоповторенията се видя, че полският страж не докосва младия нападател на Юнайтед. В крайна сметка зад топката застана Уейн Рууни, който изведе тима си напред в резултата.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени драстично. Двата тима на няколко пъти бяха близо до попадения, но пропуснаха да материализират създадените положения. Така се стигна до 79-ата минута, когато Суонзи получи правото да изпълни пряк свободен удар от изгодна позиция. Зад топката застана Гилфи Сигурдсон, който прати топката във вратата на Давид Хеа и оформи крайния резултат в мача.

Това бе второ поредно равенство за Юнайтед в първенството, след което тимът събра 65 точки на 5-ото място във временното класиране. Суонзи продължава борбата за оцеляване. "Лебедите" са 18-и с 32 пункта.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА