Гари Монк изненадващо подаде оставка като мениджър на Лийдс само два дни, след като клубът беше купен от италианския бизнесмен Андреа Радрицани.

38-годишният Монк пое тима през миналото лято с договор за една година и изведе отбора до седмо място в Чемпиъншип. Тимът беше в зоната на плейофите през голяма част от сезона, но не успя да се класира за тях след само една победа и пет спечелени точки в последните осем мача от първенството.

Очакваше се Гари Монк да подпише нов контракт след пристигането на новия собственик, който разкри, че една от първите му задачи е да задържи мениджъра на отбора. От началото на седмицата треньорът е имал две срещи с Андреа Радрицани и вчера след втория разговор е разкрил намерението си да напусне „Еланд Роуд“.

Гари Монк в продължение на 10 години беше играч на Суонзи, а в периода февруари 2014 – декември 2015 година беше мениджър на тима. През миналото лято той стана шестият треньор на Лийдс назначен от предишния собственик Масимо Челино за период от две години.