Мениджърът на Ковънтри Тони Моубри обясни, че Владимир Гаджев все още не е готов да започва титуляр в мачовете на тима от английската Лига 1. Бившият капитан на Левски премина в клуба през март, а миналата седмица направи своя дебют в първенството, влизайки като резерва срещу Донкастър при загубата с 0:2.

По думите на Моубри Гаджев още не се е приспособил към английския футбол. Опитният специалист дори сподели, че халфът е преживял културен шок от постоянното тичане, което се изисква от него в тренировките.

"Искам да добие разбиране за английския футбол. Това е някакъв културен шок - проведохме разговор, в който той беше изненадан от това колко много тичане искаме от него в тренировките и колко много допълнителна работа изискваме. Той каза, че в България не се тича толкова много. Там футболистите играели на позициите си и си подавали топката. Но опитвам, без да го шокирам, да го накарам да разбере, че в английския футбол трябва да тичаш и да се бориш", коментира Тони Моубри.

"Мисля, че разбира това и дори върши много допълнителна работа. Не се оплаква, когато искаме от него да играе при 21-годишните при положение, че той е национален състезател, който е играл срещу Италия и футболисти като Андреа Пирло в последните година-две, а аз искам от него да играе на празен стадион срещу отбора под 21 години на Хъдърсфийлд. И въпреки това той не се оплаква. Надявам се, че усилията му ще бъдат възнаградени. Иска ми се да мисля, че той ще изиграе някаква роля в последните два мача, но в предсезонната подготовка и на старта на следващия сезон трябва да покаже своите качества и да намери място в отбора", коментира още наставникът на Ковънтри.