Хъдърсфийлд победи Рединг с 4:3 след дузпи на "Уембли" във финалния плейоф на Чемпиъншип и спечели промоция във Висшата лига. В редовното време и продълженията резултатът бе 0:0, което се случи за първи път в историята на такъв финален плейф за място в елита на Англия. За последно "териерите" бяха играли в елита на английския футбол преди 45 години през далечната 1972 година и сега за първи път ще се състезават във Висшата лига от създаването й през 1992 година.

Рединг бе изпаднал преди четири сезона и не успя да се завърне във Висшата лига. Хъдърсфийлд спечели не само място в английския елит, но ще вземе и бонус от поне 170 милиона паунда. Той е 49-ият тим, който ще участва във Висшата лига след създаването й.

В редовния сезон Рединг и Хъдърсфийлд завършиха съответно на трето и пето място, а директна промоция за Висшата лига спечелиха Нюкасъл и Брайтън, завършили на първите две места в крайното класиране на Чемпиъншип.

През първата част футболистите на Хъдърсфийлд бяха по-дейни и имаха две добри възможности да поведат в резултата още в първите десетина минути чрез Хефеле и Браун. Постепенно възпитаниците на холандския мениджър Яп Стам изравниха играта, но не създадоха сериозно голово положение пред вратата на "териерите". И двата тима завършиха полувремето с по три удара, но нито един от тях не бе в очертанията на вратите.

След почивката съперниците си разменяха периоди на надмощие във владеенето на топката, но така и не успяха да вкарат така желания гол. В 88-ата минута капитанът на Хъдърсфийлд Том Смит напусна принудително заради контузия. "Териерите" и "кралските поданици" действаха много добре в защита и логично се стигна до продължения.

Футболистите на Яп Стам бяха по-свежи през първото продължение и в последната му минута можеха да поведат. Гарет Маклиъри получи топката на изгодна позиция, но я прати встрани от вратата на "териерите".

Във вторато продължение съперниците продължиха да играят предпазливо, очаквайки дузпите. Пет минути преди края Дани Уелс получи топката на точката на дузпата, но шутира покрай вратата и пропусна чудесна възможност да изведе Хъдърсфийлд напред в резултата.

За първи път във финален плейф за влизане във Висшата лига не бе отбелязан гол след 120 минути и се стигна до изпълнение на дузпи. При тях Михаел Хефеле от Хъдърсфийлд първи пропусна, но след това същото сториха Лиам Мур и Джордан Обита от Рединг. "Териерите" не сгрешиха до края от бялата точка и след успешното изпълнение на германеца Кристофер Шиндлер си спечелиха промоция за Висшата лига.

Хъдърсфийлд - Рединг 4:3 след дузпи (0:0 в редовното време и продълженията)

При дузпите:
0:1 - Ян Керможан открива резултата в полза на Рединг с мощен шут, въпреки че вратарят Дани Уърд избра правилния ъгъл
1:1 - Крис Льове изравнява с първата дузпа за Хъдърсфийлд
1:2 - Даниел Уилямс се разписва за Рединг
1:2 - Михаел Хефеле пропуска първата дузпа, вратарят Ел Хабси спасява
1:3 - Лиам Кели праща топката под напречната греда
2:3 - Наки Уелс бележи втори гол за "териерите"
2:3 - Лиам Мур от "кралските поданици" пропуска, пращайки топката над вратата
3:3 - Аарън Мой изравнява за Хъдърсфийлд с перфектна дузпа
3:3 - Джордан Обита пропуска, след като Бен Уорд спаси удара му
4:3 - Германецът Кристофер Шиндлер бележи решителната дузпа и Хъдъсфийлд се връща в английския елит за първи път от 1972 година насам.  За първи път в историята "териерите" ще играят във Висшата лига