Лидерът Челси спечели с класическия резултат 3:0 при визитата си на шампиона Лестър в среща от 21-ия кръг на английската Висша лига. Голмайсторът Джейми Варди се завърна в състава на домакините след изтърпяно наказание от три срещи, а „сините” от Лондон бяха без топ реализатора си Диего Коста, който е влязъл в конфликт с мениджъра Антонио Конте. Еден Азар, Педро Родригес и Вилиан водеха атаката на лондончани, а Н'Голо Канте се завърна на "Кинг Пауър Стейдиъм" срещу бившия си тим.

Още във втората минута "лисиците" можеха да поведат, но вратарят на гостите Тибо Куртоа спаси удар на Ахмед Муса. Малко по-късно защитата на домакините не успя да се справи с центриране на Аспиликуета, след което Азар овладя и пусна топката към Маркос Алонсо (6), който реализира и даде преднина на Челси. До края на полувремето гостите продължиха да имат по-сериозни възможности за гол, като най-добрата от тях пропиля Педро Родригес малко преди почивката.

Шест минути и след началото на втората част Маркос Алонсо (51) пак бе в прегръдките на своите съотборници след удар от границата на наказателното поле и рикошет в крака на Морган, който попречи на вратаря Каспер Шмайхел. Домакините от Лестър поискаха дузпа в 55-ата минута, след като Олбрайтън се просна в наказателното поле при леко докосване с Алонсо. Съдията Андре Маринър обаче подмина въпросната ситуация с мълчание.

Педро Родригес (71) пък направи преднината на гостите класическа, оформяйки с глава и крайния резултат след атака, която сам започна и завърши след центриране на бразилеца Вилиан. До края на мача домакините не успяха да вкарат почетен гол и Челси записа нов успех без допуснато попадение.

След успеха си Челси е на върха с 52 точки. Лестър заема 15-а позиция с 21 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА