Лидерът Челси записа трудна победа по пътя си към титлата този сезон. „Сините” от Лондон спечелиха с 2:1 при визитата си на Сток Сити в среща от 29-ия кръг на английската Висша лига.

Бразилецът Вилиан (13) се разписа от пряк свободен удар и даде преднина на гостите, а след половин час игра те можеха да удвоят аванса си. Виктор Моузес великолепно изведе Маркос Алонсо на чиста позиция в наказателното поле, но ударът на италианеца бе спасен от вратаря Грант. Малко по-късно Мартинс Инди прати топката в мрежата за радост на феновете на „грънчароте”, но голът бе отменен заради фаул на Саидо Берахино в атака. Все пак домакините изравниха още преди почивката чрез Джонатан Уолтърс (38-дузпа), който бе фаулиран от Гари Кейхил в наказателното поле на гостите и сам реализира от бялата точка.

„Сините” имаха инициативата през втората част, но без да създават сериозни голови положения. В 66-ата Маркос Алонсо от гостите прати топката в напречната греда, а в самия край Гари Кейхил (87) вкара четвъртия си гол от началото на сезона и донесе трите точки за водения от италианеца Антонио Конте тим.

След успеха си Челси остава лидер 69 точки и 13 повече от втория Тонъм, който обаче е с мач по-малко. Сток Сити е девети с 36 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА