Арсенал победи у дома борещия се за оцеляване в елита Норич с минималното 1:0 в среща от 36-ия кръг на английската Висша лига и излезе на трето място във временното класиране преди останалите срещи от кръга. Така „топчиите” направиха нова решителна крачка към участие в Шампионската лига и през следващия сезон.

Воденият от Арсен Венгер тим доминираше от самото начало, но трудно намираше път през сгъстената отбрана на „канарчетата”, които издържаха на натиска и не допуснаха гол до края на първата част. Пропуски за домакините направиха Оливие Жиру и Алексис Санчес, а за гостите най-чистите положения изтърва Нейтън Редмънд.

След почивката в 56-ата минута Дани Уелбек влезе като резерва на мястото на нигериеца Алекс Айоби и само три минути по-късно се разписа за 1:0 след подаване на френския нападател Оливие Жиру. И след гола „артлеристите” продължиха да доминират на терена, но в самия край на срещата имаше отпускане в редиците им. Норич опита безуспешен финален щурм и в крайна сметка си тръгна без точки от Лондон.

След трудния си 19-и успех от началото на сезона Арсенал събра 67 точки и изкачи на трето място във временното класиране преди гостуването на Манчестър Сити срещу Саутхемптън утре от 17:30 часа българско време. Норич е предпоследен с 31 точки и на 2 точки от спасителната 17-а позиция, на която е Нюкасъл, който обаче и с мач повече от „канарчетата”.

  Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!