Няма обществена поръчка, проведена от кабинета „Борисов“ 2, при която да не е бил ясен печелившият. Това каза народният представител от БСП в 43-то Народно събрание Жельо Бойчев по радио "Фокус" по повод оповестения доклад от служебното правителство за управлението на ГЕРБ през последните две години.
 По думите му, има няколко притеснителни момента в начина, по който се разходват средства за строителство на магистрали у нас, сред които отпуснатите 100 млн. лв за рехабилитация на автомагистралите „Тракия“ и „Марица“, без обаче да бъдат проведени процедури за обществени поръчки.

„Има няколко големи обекта, гордост на правителството на Борисов, като автомагистрала „Марица“, автомагистрала „Струма“, където има подписани договори извън основните за строителството на магистралите, които най-малкото будят съмнение с кратките срокове, по които трябва да бъдат изразходвани средства. Въобще по отношение провеждането на обществени поръчки от правителството на Бойко Борисов въпросът е изключително спорен. Няма обществена поръчката, по която предварително да не е ясен определеният за печеливш“, подчерта Бойчев. 

Относно поисканата ревизия на държавния дълг от левицата, той коментира, че е правителството е отговорно пред гражданите за това, каква част от 16-милиардния дълг е усвоена, както и каква е била процедурата по подбор на банките и консултантите, участвали в процедурата.