Удовлетворен съм от единодушието в българския парламент по отношение на Македония. Той реагира първи с официална позиция, заявяваща, че ние сме за териториална цялост и осъждаме случващото се в съседката ни. Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 зам.-председателят на ПГ на БСП Жельо Бойчев.

По думите му сме изправени пред много тежка ситуация, тъй като около нас има много нестабилност. Той прогнозира и задаващо се предизвикателство за България във връзка със Западните Балкани.

По темата за следващото правителство и поканата към Деница Златева Бойчев коментира, че БСП категорично са приели ролята си на опозиция и в това няма нищо лошо. Той добави, че една силна опозиция прави и управлението по-силно.

Бойчев заяви, че в миналото правителство ролята на смокинов лист са играли Реформаторите. Зам.-председателят на ПГ на БСП посочи, че ГЕРБ се опитват да опитомят столетницата, защото това е пътят към изкарване на пълен мандат на правителството.

"Очертали сме ясно къде БСП ще търси съгласие – сигурността, председателството на ЕС и демографската политика. Вече го показахме с декларацията за Македония, ние бяхме инициатори", посочи Бойчев.

По отношение на оставката на Георги Гергов той посочи, че не очаква вътрешнопартиен сблъсък. Според него в ситуацията Корнелия Нинова е взела правилното решение. "Това не е решение срещу пловдивската организация и се надявам напрежението да бъде изчистено", добави Бойчев.