Не съм залагал на Реформаторите, но виждам едно притискане от страна на ГЕРБ, защото има страх от увеличаващата се подкрепа за Патриотите. Този страх на моменти граничи с истерия. Това коментира лидерът на "Атака" Волен Сидеров.
По думите му Патриотичният фронт е седнал на масата за преговари с Реформаторите, но той не е очаквал нищо да се случи. "Не получихме ясен отговор от тях за нашите искания, които са ясни. Днес явно ги сръчкаха от ГЕРБ: "Айде стига сте мислили", добави той пред Канал 3.

Сидеров заяви, че подозира, че ще има удари срещу тях от страна на БСП и ГЕРБ на изборите, като купуване на вот и други методи. По думите му Патриотите са единствената формация с идеология и тя отговаря на новата вълна в Европа. На въпрос къде виждат партньорите си – в БСП или ГЕРБ, Сидеров отговори, че не вижда голяма разлика между тях, защото те изпълняват неоколониална политика.

"Всичко трябва да се гледа през българските интереси. Ние спряхме енергийни проекти по нареждане отвън", коментира той.

Относно последните изказвания на Ахмед Доган, че Русия е новата алтернатива за баланс на мира, лидерът на "Атака" каза, че Доган не е глупав човек и заявява балансирани позиции, като добави, че ДПС не е това, което е било преди години. "Може да си навлека критики от наши поддръжници, но това е обективната истина", коментира Сидеров.

Сидеров заяви, че тримата лидери на "Обединени патриоти" са разговаряли с Росен Плевнелиев и са останали с впечатлението, че той е готов да им даде мандата за съставяне на правителство. "Може би после някой му каза: Ти на кой, на тия лошите националисти ли ще го дадеш?", добави той. 

Прогнозата му за парламентарните избори е, че ако ГЕРБ и БСП не подменят системата дотогава, Патриотите може да са втори и със сигурност ще бъдат преди ДПС.