Би било добре ние да направим правителство, но резултатите от изборите показаха друго. Няма как да направим коалиция с ГЕРБ. Дано патриотите успеят да убедят ГЕРБ, че трябва да се направи повече за българската икономика и българските граждани. Ако това не се случи, ще се окаже, че ще получим същото, като от предишните управления на ГЕРБ. Това каза в предаването "Още от деня" Георги Свиленски от БСП.
Вижда се, че хората искат промяна. Близо 1 млн. души я поискаха. Това означава, че сме на правия път. БСП нямаше антиевропейска риторика. В нашата кампания имаше българска риторика и защита на националните интереси.

По време на кампанията ни беше вменено, че сме антиевропейци, че ще променяме геополитическото положение на България, нещо, което не е вярно и не минава през главата на нито един член на нашата партия. Все още не сме решили дали ще отидем на среща с ГЕРБ. Това ще стане утре. Категорично мога да заявя, че БСП ще бъде конструктивна опозиция.

Ще подкрепяме всички инициативи за българското председателство на ЕС и всички инициативи за подпомагане на българските производители и икономика. Не виждам в какво друго може да подкрепим ГЕРБ, защото нашите програми са много различни.

От срещата с тях очаквам да разкрият как вървят преговорите и какво смятат да направят за българските граждани, каза още Свиленски.