Това, което ще следва, е един цирк. Печелившият Борисов го разбра и въобще не му е розово. Няма да се разбере с тези, с които трябва да се коалира”. Такава е прогнозата на журналиста Владимир Береану, информира Нова телевизия. 
„Всички говорихме, че идва промяна. Май не идва?”, коментира журналистът и бивш медиен съветник на служебното правителство Иван Гарелов.

„Дали сега Борисов е в по-изгодна позиция, отколкото преди подаването на оставката – оспорим е този въпрос. В самата БСП може би не са завършили вътрешните противоречия. Партията като че ли изгуби тонус в последната седмица.

Външната обстановка се измени в последната седмица заради отношенията с Турция. В последната семица изведнъж Борисов пък стана толерантния, мекия”,анализира Гарелов.

Журналистът Емил Кошлуков добави: „ГЕРБ четири пъти побеждават на парламентарни избори. Няма такова чудо в съвременната българска политика. За БСП резултатът не е добър. ВОЛЯ ще се разпадне. Ще има депутати, които ще започнат да подкрепят първата сила сами”.