Никога не съм бил партиец. И сега не съм член на ГЕРБ. Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия Вежди Рашидов.

Хората по света също не си харесват депутатите, но никъде няма такъв негативизъм като в България. В България успяхме да направим видими неща. Искаха ми оставката заради "Ларгото".

Искаха ми оставката заради "Квадрат 500", но те са видими, много хубави и туристите всеки ден са там. Минаха всякакви проверки и се оказа, че няма нарушения при тях. Не мога да коментирам дали ще съм министър. Има си партия, има си министър-председател, който ще решава.

Със сигурност ще има министър на културата. Ако ми се гласува такова доверие, аз мога да поемам отговорности, но трябва да щадя и себе си, разкри Рашидов. Питайте колегите творци, дали има реформа. Дали пак искат да минат на бюджет или веднага да си взимат парите от билети? Тези, които скачаха срещу мен не бяха творци. Те нямат нищо общо с културата. Знам и кой ги подстрекаваше. България е страната на платените протестъри, каза още бившият министър на културата.