Аз лично го познавам като отзивчив човек, когато се примоли някой за помощ, той е насреща. Всякаква помощ – той е човек, който е готов да помага, да споделя. По този начин членът на ръководството на БСП Весела Лечева отговори в студиото на предаването "120 минути" по БТВ на въпроса сив кардинал ли е бившият й колега Георги Гергов.
Пловдивският бизнесмен подаде оставка на вчерашния пленум след сблъсък с председателя Корнелия Нинова заради разговора с участието на него, издателя Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров.

Гергов беше сочен за посредник в срещата, в хода на която все още не е ясно кой кого е изнудвал. Макар да поздрави Нинова за „куражлийската” й реакция още в първите часове на скандала, Лечева отбеляза: „Може би въпросът е не какво Гергов прави в собствения си офис, а какво правят другите в този офис. Това не е мястото, където се вземат такива решения”.

Тя подчерта, че в БСП никой не се притеснява от „скелетите”, които Георги Гергов може да извади и подчерта: „Партията е тази, която е дала възможност на всеки един да се изявява, да успява, да прокарва свои политики, желания, мисли, идеи”.

„Подобни кафета гневят българските граждани, за да има такова голямо гражданско недоверие към политическата система, виновни са подобен род кафета, срещи, есемеси, с които се управлява държавата”, категорична беше Лечева.