"В утрешния ден или до края на седмицата ще излезем с програмата. Важното е, че стигнахме до много трудно общо решение. Искам да благодаря на колегите Цветанов, Сидеров, Дончев, Горанов и т.н. Виждате, че новото управление не започва с пазарлъци за министерски кресла". Това заяви в студиото на Нова телевизия Валери Симеонов от "Обединени патриоти".
"Към настоящия момент разговорите вървят много позитивно. Решенията, които взимаме, са на база на нещата, които България може да си позволи. Днес трябва да мислим за страната, за председателството, за 4-годишен мандат, заяви от своя страна Цветан Цветанов, който също бе в студиото.

"Въобще не са коментирани никакви министерски постове и състави на правителството, тъй като се разбрахме първо да изготвим програма. Възможно е да има наши представители в бъдещия кабинет, открехна вратичката Валери Симеонов. 

"Нямам никакви амбиции за оглавяване на министерство", отсече един от лидерите на "Обединени патриоти". В края на краищата, при това разпределение, има ли други варианти освен Борисов? Въпросът беше изчистен", заяви още той.