Президентът Румен Радев ни пожела стабилност и управление в 4-годишен период. Това каза съпредседателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов след консултациите с президента Румен Радев, предаде „Фокус“.
„Приключи срещата с президента, свързана със съставянето на правителството. Премина в доброжелателен дух, с много голям процент на съвпадение на тезите и разбиранията ни. Радев ни поздрави за смелостта за съставянето на правителство в коалиционен формат“, заяви Симеонов.

По думите му президентът е декларирал, че разбира отговорността, която поемат и е споделил, че след като се е запознал с тяхната програма и със стратегическите приоритети в периода 2017-2021 г., той е заявил, че споделя всички тези приоритети. „Пожела ни стабилност и управление в 4-годишен период. Впоследствие преминахме и в някои по-конкретни теми. Той заяви, че можем да разчитаме на президентската институция“, каза още Симеонов.

Другият съпредседател Волен Сидеров посочи, че за първи път при среща с президента са получили положителна оценка за това, че са именно европейски националистически организации. „Радвам се, че имаме президент, който оценява патриотичните идеи“, каза още Волен Сидеров.