Първата ни работа в парламента ще бъде да седнем и да променим Изборния кодекс. Това заяви лидерът на НФСБ и съпредседател на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Валери Симеонов.
„По отношение на внушението, че сме правили Изборния кодекс, а защо пак са така секциите – ами просто за 35-те секции това беше компромис, на който се съгласихме, когато се водеха преговорите за промяна на ИК с партньорите ни от управляващата коалиция ГЕБР и РБ. Трябваше да отстъпим. Иначе ние сме бяхме и сме за провеждане на избори в Турция само в посолства и консулства“, коментира Симеонов пред "Фокус". 

Той посочи, че е очаквал по-висок резултат на изборите, но определено сблъсъкът на големите партии, който е обсебил медийното пространство, е изтеглил от другите партии електорат. „В това отношение, въпреки че имам информация, че малко хора са изтеглени, но все пак е загубила като коалиция“, добави Симеонов.

Той подчерта, че категорично е убеден, че акцията на границата е повлияла положително. „Иначе резултатът щеше да е още по-зле. Може би всъщност това беше причината „Обединени патриоти“ да загубят най-малко. Привлякохме вниманието на широката периферия и получихме подкрепата на над 80% от българите, както показаха изследванията в петъчния ден преди изборите“, каза още Валери Симеонов.