„Трябва не само да слушаме какво ни обещават политиците, но и какво реално правят. Това е най-добрият начин да решим за кого да гласуваме“ -  най-разумният съвет за вота в неделя дойде от Валентин Николов от ГЕРБ.

ГЕРБ предлага реални решения и надгражда постигнатото до момента. „Като казваме, че можем, ние наистина го правим. Преди две години обещахме ръст на доходите и средната работна заплата вече е увеличена с 14,5 на сто и сега е 954 лв. И като казваме, че при следващ мандат средната заплата ще достигне 1500 лв., ще го направим“, обяснява Николов.

Той даде пример и с енергетиката, тъй като е бил заместник – предсeдател на Комисията по енергетика в НС. „Обещахме да се грижим за хората и с подкрепата на колегите от ГЕРБ  допринесох за промени в Закона за енергетиката, с който създадохме Фонд за енергийна сигурност и задържахме увеличението на цената на тока. Обещахме да се борим с корупцията, лично се ангажирах с редица проверки и има реални резултати - внесохме в прокуратурата злоупотреби в енергетиката за над 200 млн. лева. Сега подготвих и специален закон за горивата, с който ще пресечем контрабандата на горива и ще допринесем за поне още 1 млрд. лв. повече приходи в бюджета от събрани акцизи и ДДС. За съжаление, времето в 43-то НС не ни достигна, но се надявам законът да се приеме в 44-то НС“, каза Валентин Николов, кандидат за депутат от ГЕРБ в 23 МИР София, бюлетина 11, преференция 7. Събраните допълнителни приходи в бюджета ще отидат за социални политики, здравеопазване, образование, пенсии и др. Когато ГЕРБ дава обещания, те са подплатени с реални решения, резултати и действия, категоричен е Валентин Николов.

По време на избори има наддаване с обещания от всички политически посоки. Трябва обаче веднага да си дадем сметка кой обещава едно, а всъщност прави обратното, обясни Николов.  Той даде и примери. В България БСП води предизборна кампания, говорейки колко е лошо споразумението СЕТА, а в Брюксел депутатите от БСП гласуват за СЕТА. БСП тук обещава работа и бизнес, а в Брюксел гласуват за прекратяване на субсидиите за въглищната индустрия, което означава криза в целия въгледобивен сектор и хиляди безработни българи. „Има приказка, че на лъжата краката са къси, но за съжаление за лъжите в политиката плаща целият български народ и това не бива да се допуска“, категоричен е Николов. Затова има голямо значение как ще гласуваме. Това определя как ще живеем занапред и ще останат ли децата ни в България.