Нека в тази кампания да няма лични обиди. Нека да имаме коректна надпревара, да търсим не това, което ни разделя, а това, което ни обединява. Това призова водачът на листата на ГЕРБ във Велико Търново и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на партията.
По време на пресконференция в старата столица Цветанов представи 16-членната листа. Той изтъкна професионалните и човешките качества на личностите в листата на ГЕРБ. „ГЕРБ разполага с реалистична програма и конкретни политики – с реални решения за България ще противодействаме на популизма. И в тази кампания ще бъдем позитивни, градивни, ще създаваме реални перспективи за развитие и ще сме лице в лице с хората“, каза Цветанов.

По думите му, кандидатите за депутати от ГЕРБ ще бъдат винаги открити за диалог с хората и ще участват във всеки медиен дебат.



Основните акценти в програмата на ГЕРБ са здравеопазване, образование, сигурност и разбира, се жизнения стандарт на българските  граждани, обясни Цветан Цветанов.

Той благодари на областния лидер на ГЕРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов и на всички, участвали активно в обсъжданията, свързани с приближаването на трасето на АМ „Хемус“ до Велико Търново. Приоритет за следващия управленски мандат е високоскоростният път Русе – В. Търново - Свиленград, който заедно с  довършването на Хемус ще отвори старата столица и региона още повече за културния туризъм - гордостта и визитката на региона и страната. „Ще продължим да търсим и допълнителни инвестиции и финансиране като това, което получихме за Трапезица“, категоричен бе водачът на листата за В. Търново Цветан Цветанов.


 
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел заяви, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов са изключително уважавани от европейските партньори на България във всички европейски институции. Тя припомни и множеството отличия, които Цветанов е получил като вицепремиер и вътрешен министър през периода 2009-2013 г.  „Цветан Цветанов е човек, който винаги отделя голяма част от времето си, за да изслуша всеки отделен гражданин не само в региона, от който е избран, но и в цялата страна. Много е лесно да се пуснем по вълната на популизма, но най-доброто за България е да изберем реално работещите хора“, категорична бе Ева Майдел.
 
„Като кмет искам да благодаря на г-н Цветанов за неизменната подкрепа, а като председател на НСОРБ мога да кажа, че отношението на правителството на Бойко Борисов винаги е било еднакво към всяка българска община, без значение от коя партия е кметът“, заяви Даниел Панов, който изрази увереност, че водачът на листата Цветан Цветанов и бъдещите депутати от ГЕРБ ще продължат да помагат на Велико Търново и региона.