Росен Плевнелиев запази това, което е най-силното негово качество - да има собствена позиция, да бъде равно отдалечен от всички политически формации, въпреки че ГЕРБ го номинира за президент през 2011 година. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в Народното събрание по повод мандата на президента Росен Плевнелиев, предаде агенция „Фокус“.
„Имаше решения, които президентът Плевнелиев взимаше против волята на парламентарното мнозинство“, припомни той. „Смятам, че това е силната страна на един президент, когато успява да изпълни с функционална компетентност всички негови задължения като президент“, коментира Цветан Цветанов.

„Президентът Плевнелев в последните 5 години беше натоварен с много отговорности. Имаше тежка политическа конфронтация, предсрочни парламентарни избори“, обясни председателят на групата на ГЕРБ. „Самият факт, че успя да състави 2 служебни кабинета, да се проведат парламентарни избори, и от 2014 година вече страната ни да бъде много по-стабилна от тежката изолация, в която изпадна 2013 и 2014 година показа, че президентът Росен Плевнелиев действително е българският президент, с който всички трябва да се гордеем“, каза още Цветан Цветанов.