ГЕРБ излязоха с изявление по драмата с Пловдивския панаир и сделката на собственика на 51 на сто от акциите Георги Гергов с общинарите от Пловдив да изграждат на част от земята нова опера.
"През последните дни много спорове и спекулации обвързаха ГЕРБ с БСП. По никакъв повод няма да позволим името на ГЕРБ да бъде замесването с бизнесмени от която и да е политическа сила", заяви в кулоарите лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщава Канал 3. 

"Опера в Пловдив ще има, но мястото ще бъде променено, уточни той и повтори онова, което вече от пресцентъра на ГЕРБ бяха оповестили - че лидерът на партията е наредил на пловдивския кмет Иван Тотев да се разтрогне сделката. Това, което сме взели като решение в Изпълнителната комисия, е колегите общински съветници да преразгледат становището си", каза Цветанов.

Менда Стоянова напомни, че Панаирът е бил подарен на Гергов от кабинета Станишев през 2006 г., а държавата е останала с 49%, което ще рече, че той вече е загубен за нея. "Нека обаче бъде обяснено и защо е допуснато всичко това през 2006 г. - държавните средства да се подарят на частно дружество, което се управлява от техен политически лидер. Това е паралелна държава", атакува БСП Цветанов.