Председателят на БСП Корнелия Нинова е настоявала само за лидерски дебат от страх, а не поради друга причина. В това е убедена Цвета Караянчева, кандидат за депутат от ГЕРБ. Пред БЛИЦ тя коментира какви според нея са мотивите на Нинова да откаже всякаква друга форма на дебат в медиите, освен лидерска.
"Корнелия се уплаши, защото я е страх да си покаже екипа и днес видяхме защо я е страх - тази сутрин и предните два дни по дебатите хората от екипа й дори не са се постарали да прочетат програма си, а тя е изключително обща с високопарни приказки. Самите те не могат да намерят конкретика, за да я представят на гражданите", посочи Караянчева.
 
"Кого ще изкара като екип за дебати? Румен Гечев ли, който беше в правителството на Жан Виденов, или Драгомир Стойнев, който беше пощальон в Брюксел, или Таско Ерменков - специалиста по всичко, или Жельо Бойчев, кой от тях може да се противопостави на нашите експерти?! Тя си търси оправдание, за да не отиде на дебата, защото е имало решение първо да има лидерски дебат и след това да минат експертите. Това й е предложил Бойко Борисов, а Нинова пак не се е съгласила", завърши ексклузивно пред медията ни Цвета Караянчева.

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ