Ако това, което сме правили до вчера е било добро, днес вече е недостатъчно. Ще се опитам да бъда себе си и наред с това ще се опитам да бъда по-добър. Това заяви в Габрово водачът на листата за народни представители от ГЕРБ за габровска област Томислав Дончев, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.
„От една страна, за мен вероятно е по-лесно, защото хората в областта ме познават и аз ги познавам, хората знаят какво мога, но в същото време е по-трудно, защото хората искат повече и имат право да го искат. Аз не се срамувам от това, което съм вършил досега. Имам много спечелени битки, но имам една изгубена и тя е изгубена от всички политици. Това е битката за повече справедливост за хората. Всички действия от тук насетне трябва да бъдат свързани с такова преформатиране в държавата, което да гарантира повече справедливост за хора“, каза още Томислав Дончев.

По думите му хората не са разочаровани от всичко направено, те искат да има пътища, да се инвестира във водния сектор, в училищни бази, да има стабилност и т.н., но искат и повече. 

Относно стартираните проекти той заяви, че се надява, че ще продължат, не само в региона, но и в страната и че няма да се стига до забавяне и спиране на плащанията, както преди 3 години. „Противно на очакванията, нямам намерение по време на кампанията да си говорим за тунела под Шипка, само искам да призова всеки, който се опитва да коментира темата, преди това да се качи на Бакойския баир и да види какво се строи там. Аз съм доволен от това, което е свършено, просто трябва да продължи. Надявам се, че няма начин да спре“, заяви Томислав Дончев. 

По отношение на останалите кандидати за народни представители от ГЕРБ за габровска област Дончев заяви, че те са чудесно представителство на региона – като пол, възраст и професии. „Когато човек тръгва на тежък поход, освен че трябва да е знае какво има пред него, трябва да е спокоен, че има сигурен гръб. Аз в това отношение съм спокоен - отбор, който не се притеснявам да водя, който не се притеснявам да стои зад гърба ми“, каза Дончев.

Той беше категоричен, че тази предизборна кампания се е превърнала в състезание кой ще обещае повече и че рационалният политически дебат е изчезнал като политическо средство. Затова, по думите му, важна цел освен победа, е човекът и политическата сила да успеят да запазят собствените си лица. „На фона на разяждащия популизъм това е много трудно. За мен по-важно от победата е да съхраня себе си като нормален, мислещ и критичен човек, който няма склонност да говори глупости, да обещава неща, които не могат да се случат. ГЕРБ не трябва да се поддаде на изкушението да се включи в колективното безумие да се обещава това, което хората не са и посмели да поискат. В случая има състезание кой ще обещае повече, раздават се милиарди, държавата влиза в ролята, на този, който дава, като удобно се забравя, че преди държавата да даде, трябва отнякъде да вземе“, категоричен беше Дончев. 

Той призова хората внимателно да слушат политиците и понякога да смятат. „Твърдя отговорно, че на голяма част от стоките, които се предлагат на политическия пазар, сметките не излизат. Аз продължавам да вярвам в колективната мъдрост, дано не изглеждам наивник“, каза още Томислав Дончев.