Нямам притеснения заради ревизиите по министерства. Всички сме работили честно и почтено. Притеснявам се по-скоро как бяха извършени тези проверки. Това заяви бившият енергиен министър Теменужка Петкова в ефира на БНТ.
"Те бяха извършени от служители в министерствата, а не от конкретни органи, които да кажат дали има индикатори за измама. Мен това ме притесни. По този начин, служебното правителство иска или не иска зае страна по време на тази предизборна кампания. Тази страна е на БСП, защото те искаха тази ревизия. Колегите трябва да изяснят за себе си какво ги притеснява - това, че се възлагат обществени поръчки или това, че вече не се възлагат такива", каза бившата енергийна министърка.

"Ние нямаме основание наистина да се притесняваме от тези проверки. Министър Ананиев е безспорен авторитет в нашите среди. Още от сега мога да кажа, че никой няма да намери нещо, което е притеснително. Трябва да се спре със спекулациите, че има нов дълг, в размер на 16 милиарда", заяви Петкова.

"Разбирам, че това е част от една кампания, но все пак трябва да има хигиена на истината. Когато нещо добро се е случило, трябва да се научим, че трябва да го признаем" добави тя.