"Имаше една атака към г-н Герджиков и заради нея той обяви, че няма да се занимава с политика. Няма да видим и ярки фигури в служебния кабинет, прогнозира в ефира на Нова тв политологът Татяна Буруджиева.
"От това как ще бъде нареден служебният кабинет можем да съдим как ще се представи г-н Радев като президент, не от речите му. Кирил Ананиев ще бъде категорично присъстващ в него. Той е в основата на бюджета и сериозен експерт във финансовата сфера.

По думите й има място за сътрудничество между ГЕРБ и новия президент. Тя смята дори, че тонът между Бойко Борисов и Румен Радев е бил смекчен. По отношение на бъдещия служебен кабинет, Буруджиева коментира, че хипотезите са много. В състава на временното правителство не трябва да се залага на хора извън системата само, смята тя. За конкретни имена Буруджиева отрече информацията бившият здравен министър Таня Андреева да заеме поста на служебен министър. Тя разкри, че двете са приятелки и знае, че д-р Андреева няма да се връща в политиката.

Г-н Йовчев няколко пъти го тестваха в сферата на спорта, не е блеснал с нищо, не е добра идея да бъде министър на спорта. В институция стои малко като на халките", коментира политологът.

"Бих била изненадана, ако Илко Семерджиев се завърне в политиката като здравен министър. Фактът, че не обсъждаме първо и най-важно името на министъра на икономиката, забравяйки, че има икономика в България, идва 2020-та година, ще свършат европейските пари. 

За служебните кабинети почти винаги сме имали сериозни имена. Не знам какво ще прави Мартин Захариев в туризма, той е достатъчно популярно име, което би могло да донесе плюс на един служебен кабинет, категорична е Буруджиева".

"Ще видим дали ще има фигури от БСП в правителството. Най-логичното е БСП да се дистанцира, но колкото и да го прави, каквото прави г-н Радев ще се стовари върху главата на БСП, а каквото направи БСП ще се стовари върху главата на г-н Радев", заключи тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ПО ГОРЕЩАТА ТЕМА