"Здравният министър и министерството е направило всичко възможно, за да се справи с този проблем. Тази вода е над допустимите норми за здравето на човека. След като има стойности, вредни за нашето здраве, това означава, че не е годна за пиене." Това заяви в ефира на bTV говорителят на БСП Елена Йончева.
"Ивелина Василева, Лиляна Павлова и Москов носят политическата отговорност и в това няма никакви съмнения. Аз въобще не ги обвинявам, аз констатирам само факти, че има констатирани повишена активност на уран през 2016-та година. Това е престъпление, кой носи политическата отговорност?", попита Йончева.

В този момент по телефона извънредно се включи бившият здравен министър Петър Москов който заяви, че ще съди Йончева за лъжата, изречена вчера от трибуната на НС.

"Вчера г-жа Йончева изрече голяма лъжа, за това, че здравното министерство е имало информация за завишени нива на уран в Хасково и не е предприело действия. Още следващата седмица ще заведа съдебен иск срещу Елена Йончева. Когато човек казва една лъжа, обикновено лъже за всичко", заяви по телефона Москов. 

Това е абсурдно, което казва Москов, защото има документи, доклад, който показва, че има завишени стойности на уран във водата. Аз съм шокирана от този дебат.

Йончева показа и документи, с които да подкрепи твърденията си.
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!