"Волята на народа е на първо място. Този парламент трябваше да се съобрази със суверена. Сега нямаше да водим този разговор, защото парламента трябваше да приеме решенията на суверена. Само 12 хиляди гласа срещу 3 милиона и половина. За какво друго са гласували 3 милиона и половина души? Как да пренебрегнем тези хора сега? ". Това заяви Слави Трифонов минути след срещата му с главния прокурор Сотир Цацаров, предаде репортер на БЛИЦ.
Шоуменът настоя да разговаря със Сотир Цацаров във връзка с подадените от Инициативния комитет жалби относно нарушения при гласуването на референдума.



"Депутатите не са някаква богоизбрана класа, те са длъжни да се съобразят с мнението, решението на 3 милиона и половина българи. Правя каквото е необходимо, направих среща с главния прокурор и установихме, че сме на едно мнение за много неща. 



Той е съгласен с това, което се случва. Много скоро ще бъдете информирани от него за неговата реакция. Има 350 000 плика по-малко, а по закон именно той се брои при референдума. Капанът е заложен предварително. Очаквах, че резултатът от тези капани ЦИК и политическата класа ще бъдат доста по-големи, но ефектът е този. 



Няма задължителност на референдума заради тези липсващи 12 000 гласа", обясни още водещият. 



"Вече поканих главния прокурор в моето шоу", заключи Трифонов.