Разследващият журналист Васил Иванов напусна Нова телевизия, хвърляйки бомбата, че шефката му Даниела Сарелска повече от година му оказва цензура по горещи теми.
Самата Сарелска мълчи гузно сякаш, за да потвърди нелицеприятното разкритие на Иванов, което се стовари като крушето на Кличко върху ръководството на уж независимата телевизия и я свали в нокдаун.

Васко Иванов открехна завесата пред ембаргото, което Нова и присъдружната й bTV са разпънали над определени теми и събеседници.

През последните две години двете рейтингови телевизии се превърнаха в обслужващ персонал на "Агнешките главички" и техния флагман Иво Прокопиев.

Издателят на кафяви медии гастролира в Нова и bTV все едно, че не е обвиняем в тежко престъпление, а техен служител. Или Господар!

Само преди няколко дни на бял свят излезе стенограмата от аферата "АРГОгейт", в която Прокопиев е записан да казва:

"Следва уикенд, темата е тази, няма никакво съмнение ще има много участия, дайте да определим още хора 4–5 да участват на много места и да кажем ние каквото искаме, а не да ни фреймват в чужда адженда и не забравяйте че жълтите медии са малка част. Има мейнстрим и здрава част за да сме коректни към тях. Те трябва да знаят кого питат и какво трябва. "Да има консултации".

От думите му става ясно, че така разпределят телевизионното време на националните телевизии в кръга "Капитал“.

И го разпределят както във вица за двете мутри, които си делят парите от рекета. Едната мутра казва на другата: - Една пачка на мене, една за тебе, една за мене, една за тебе, една за мене, една за мене, една за мене...

- А за тебе? - попитала учудена другата мутра.

Така Прокопиев и учителят му Иван Костов разпределят участията си по Нова и bTV. Едната седмица в едната телевизия е единият, през следващата е другият.

Също както си деляха златните парчета от икономиката по време на разбойническата приватизация, която ги превърна в мултимилионери, а стотици хиляди майки и бащи обрече на мизерия. 

Преди изборите премиерът Борисов обяви, че ще поиска пълна ревизия на скандалните приватизационни сделки. И мигом кафявите медии на Прокопиев го заляха с отровни пасквили.
 
Скандалният бос Николай Банев се съветва с гуруто си Прокопиев

Днес лидерът на ГЕРБ се възмути публично срещу поредната манипулация на "Капитал" по негов адрес. И познайте как ще му отговарят от "Капитал" и "Дневник" идните дни?

Време е умният български народ да прозре долнопробната пропаганда на меркантилните приватизатори и свързаните с тях медии, и да им обърне гръб. Така както вече направи с лабораторните им проекти "Дай България" и "Нова република", които вече почиват на политическото гробище.

Ивайло КРАЧУНОВ

 
Костов е закърмен с идеите и доларите на чудовището Джордж Сорос