Таско Ерменков разкри пред БЛИЦ какви са били вариантите за дебати между БСП и ГЕРБ. Кандидат - депутатът, издигнат от социалистите, твърди, че всъщност идеята е била за директен сблъсък между експертите на двете партии.
 
"Доколкото съм запознат, не съм присъствал на разговора, предложението е било да се срещнем, да си кажем здрасти и да кажем - ето тук са нашите експерти, дайте да ги оставим да се бият на арената, а ние ще си пием кафенце и ще им ръкопляскаме като зрители на гладиаторски двубой", разкри Таско Ерменков пред БЛИЦ.
 
Той коментира и изказването на Цвета Караянчева пред медията ни, че е "специалист по всичко".
 
"Даже да бях поканен на дебат с ГЕРБ по отношение на енергетиката, щях да се по чувствам леко унизен, имайки предвид нивото на колегите, които биха се изправят пред мен. Именно поради тази причина не бих желал да коментирам думите на човек, който не е господар на езика си и не го владее до съвършенство, за да бъде политик."
 
На въпрос на БЛИЦ дали действително с настояването си да има само лидерски дебат Корнелия Нинова не показва страх, Таско Ерменков отговори така:
 
"Личните обиди, мнението, което се изказва по повод бягството от лидерски двубой, няма да доведат до това хората да повярват, че ние сме некадърните и не искаме да се срещнем с опонентите си от ГЕРБ. Напротив, само ще затвърди убеждението, че досега лидерът на ГЕРБ е бил необразован, нелитературен, невъзможен да формулира мисли самостоятелно и това е причината да не се състои дебата."
 
 Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ