„…Граждански групи за натиск, малки, по-големи партии, така че, ако няма малка партия да символизира това нещо, ще се загуби, има да ги събираме по офисите, като ни потрябват…“

Тези думи са на протестъра, който стана известен с това, че продава презервативи и секс артиукили, Николай Стайков от скандалните записи на кръга АРГО, които изтекоха преди дни в медиите, предава Канал 3. В тях падна маската на скандалното задкулисие, в което бизнесмени, политици, журналисти и социолози бабуват над тогава още новия политически проект на проваления министър на правосъдието Христо Иванов - "Да, България".

Въпросният цитат на Стайков пък онагледява моториката на протестите, които три години бяха представяни на обществото като "спонтанно недоволство на граждани". 

При една от срещите на кръга АРГО Стайков описва, с какви ударни гтрупи разполага тази клика."Гражданския съвет на Реформаторския блок, „Протестна мрежа“, НПО-то на друго от протежетата на Иво Прокопиев – Саша Безуханова – Move BG, Движение „Обществен натиск“, „Обединени реформатори“, както и „няколко спин-оффа“ – определение за което се крият „грантови“ анализатори.

Кой го няма – няма „Ранобудни студенти“, всички стават късно вече", отбелязва с тъга Стайков, защото очевидно студентите са отказали да участват в активните мероприятия на българската олигархия.

Същият този Стайков организира утре "събиране по офисите". Това става ясно от събитие, създадено късно снощи в социалната мрежа. Протестът е пред Съдебната палата и е срещу Главния прокурор Сотир Цацаров, който е обичайната мишена на задкулисието, дирижирано от обвиняемия бизнесмен Иво Прокопиев. Часът също не е избран случайно - между 18,30 и 19,30 часа, така че да съвпадне с централните новини на националните телевизии. Пак в стенограмите на кръга АРГО лъснаха и инструкциите на Прокопиев към участниците в срещите, които очевидно без проблеми пробутват тезите си в националните телевизии.